Златни гривни с червен конец за бебе и златна гривна с име на топ цена — Baby-Bouquet
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни гривни за бебе

Покажи:
Ред:

Традиционното в страната ни червено конче, завързано на мъничката детска ръчичка, според много хора пази крехките създания от болести и неразположения. Червената връвчица, декорирана със златен орнамент, се превръща в идеалната златна гривна за бебе. Така накитът започва да изпълнява по-важна роля – тази на мощен защитник от негативни енергийни вмешателства.

Защо е желателно да подарите подобно „бижу”?

Идеята на гривните, представени в раздела, е не да окичим детето с неподходящи за крехката му възраст труфила, а да се погрижим за неговото благополучие. Червената връвчица, завързана на ръчичката на дете, пази не само малкото същество, но и неговата майка от лоши очи и други енергийни вмешателства.

Истината е, че за различните хора значението на една златна гривна с червен конец за бебе е различно. За някои тя е просто модерна декорация и стилен аксесоар, докато за други (по-голямата част, всъщност), тя е важен амулет, предпазващ от „лоши очи”. Вярва се също, че накитът носи късмет, закриля пътуващите и спомага за акумулиране на жизнена енергия.

Днес популярни личности, сред които и голяма част от холивудските звезди, носят амулета на ръката си. За някои той е символ, характерен за духовното учение Кабала, докато за други корените му са от Далечния Изток. Въпреки дългогодишните спорове, до момента все още не е ясно от къде идва традицията.

Факт е обаче, че в много модерни общества и най-вече в източно православните държави е прието да се подарява златна гривна за бебе с червен конец, макар ритуалът да не е религиозно обвързан. Самият жест на подаряване представлява ритуал. Смята се, че конецът влиза в ролята на амулет, само когато любящ и близък човек я сложи на нечия ръка, а получателят в този момент мисли за нещо светло и приятно.

Дизайнът на самата гривна с червен конец и злато за бебе през годините търпи множество промени. Днес почти никой не използва проста алена връвчица, а вместо това от специализирани магазини като нашия се купуват изящно изработени и декорирани детски и бебешки бижута. Истината е, че дори бабите да настояват сами да изработят амулета, то родителите държат детенцето им да носи истински накити, образец на ювелирното изкуство.

Изложена ли е на риск безопасността на децата?

Като изключим конеца, завързан на детската ръчичка, първото бижу, с което биват окичвани децата е кръстчето, подарено им на тяхното кръщене. То задължително се изработва от благороден метал, а не от евтини метални сплави. Защо е важно детските накити да са направени от злато или сребро? Защото те са напълно безопасни и не предизвикват алергични реакции у най-малките.

Този факт показва, че е напълно в реда на нещата да се поднесе златна гривна с име за бебе. Името обикновено се гравира по желание на купувача върху специално предназначен за целта декоративен елемент – плочка. Стига златото, използвано за изработка на бижуто да е с висока чистота и в сплавта да липсват опасни примеси като никел и олово, подаръкът ще бъде напълно безопасен.

Редно е да вмъкнем едно много важно условие, обаче, и то е качеството на изработка. В никакъв случай не бива да се избира златна гривна за бебе, заради съмнително ниската ѝ цена, защото накитът вероятно ще е зле изработен. Нискокачествените изделия са лошо изработени и с ниско качество закопчалки. Вероятността детето да разкопчае неволно гривната и тя да се озове в устата му е твърде голяма.

В колекцията ни са представени единствено златни гривни за бебе с име, отговарящи на установените стандарти за качество и безопасност. Изработени са по всички правила, установени и следвани от ювелирната гилдия и по никакъв начин да не застрашават здравето и живота на тези, които ги носят – нашите деца.

От бижутата по-силно се интересуват близките на новородените момиченца. У нас често може да се забележи момиченце на възраст по-малко или току-що навършило годинка с обеци на ушичките. При селекцията на подаръчните си продукти, ние се доверяваме изцяло на препоръките на педиатрите, а те гласят, че ушите на децата не бива да се пробиват преди 3 годишна възраст, а обечките следва да са само от медицинска стомана и злато.

Ето защо, каталогът ни съдържа богата гама златни гривни за бебе с чистота на златото не по-ниска от Проба 585. Гривната не изисква да се правят абсолютно никакви интервенции по тялото на малките същества, независимо дали са болезнени или не. Тя може да се слага само по специален повод и по време на ежедневните разходки.

Не е задължително гривните, закупени от нас да се свалят при къпане и по време на вечерния тоалет. Златото не е корозивен материал, така че намокрянето не го застрашава по никакъв начин. Същото е валидно и за конците, от които са изработени голяма част от изделията. Те са направени от специални синтетични нишки и са устойчиви на скъсване и отпускане след мокрене. Конецът е от напълно хипоалергенен материал.

Как да изберете спрямо пола на детето?

Изборът на златна гривна с плочка, така че накитът да е съвместим с пола на детето не би трябвало да затруднява нашите клиенти. Дизайнът на изделията насочва към половото им предназначение. Моделите с по-едра и дори „груба” оплетка са предназначени за малките господа. Предвид липсата на разноцветни декоративни мъниста и сърчица по тях, спокойно бихме могли да ги наречем „мъжки”.

Момичешките варианти са с по-нежна и фина оплетка. Обикновено вместо гладка пластина, те имат елементи с форма на сърце, а понякога може да се открие синьо мънисто с изрисувано на него око. Червените конци са почти задължителни при болшинството златни гривни за бебета момиченца. Този вид артикули са налични с разнообразие на акцентния, декоративен детайл. Ще откриете крачета, вътрешността на които е инкрустирана с цирконий, както и кръгли плочки – мястото, предназначено за гравиране.

Класическите бебешки гривни против уроки са с унисекс дизайн. Нищо във визията им не подсказва за предназначение, базирано на полов принцип. Те също имат своето очарование и множество предимства. Именно тях можете да изберете за подарък, когато бебето все още не се е появило на белия свят и полът му ви е абсолютно неизвестен.

За какъв повод са подходящи?

Талисманът, който ще пази едно мъничко същество от неблагополучия, може да се подари дори без никакъв повод. Чудесните ни бебешки гривни с червен конец могат да се поднесат още на изписването на бебето от родилния дом. Все пак именно от там започват първите му житейски опити. Срещата с една многолюдна тълпа от роднини и приятели е първото сериозно изпитание за новородените деца.

Ако случайно сте пропуснали да присъствате на този важен момент, на даден етап ще посетите дома, сдобил се с нова рожба, за да се запознаете с малкото човече. Тогава е съвсем удачно да поднесете накита, избран от нашия онлайн магазин. Гарантираме, че жестът ви ще бъде правилно изтълкуван и ще трогне младите родители. Всеки, който е показал старание да брани рожбата им от видими и невидими неприятели, е безспорно истински приятел.

Когато ви поканят на кръщенето, обезателно изберете червен конец за бебе с елемент кръстче, още повече ако сте удостоени с огромната чест да бъдете кръстник/кръстница на малкото детенце. Именно от кръстниците се очаква да осигурят знакът, символизиращ принадлежност към Христовата вяра. Обикновено се избира медальон с кръст, който да бъде носен на гърдите, но гривничката също е отличен вариант.

Именните и рождените дни са масово използвани поводи, за да се подари бебешка гривна с червен конец. По стара българска традиция такава е редно да носи и майката, поне докато кърми бебето. Майчиното мляко, както и самото кърмене създава изключително здрава връзка между майка и дете. Енергийният дисбаланс у единия, неизбежно се предава на другия.

Когато отивате на семеен празник, свързан с честване на бебето, е разумно да носите със себе си две гривнички – едната за мама. Тя е човекът, който бди непрекъснато над крехкото създание и се старае по всякакъв начин да му осигури нужния комфорт и да го предпази от беди. Сами разбирате, че основният закрилник също се нуждае от закрила. Пък, и нека не забравяме, че дарявайки живот, всеки детски празник става и неин такъв.

Персоналният жест е най-добрият подарък

Колкото и красиви да са гривните, представени в раздела, те биха били просто вещи, ако го няма личното отношение в момента на подаряването. По тази причина ние добавихме гравирането към списъка с дейности, упражнявани от електронния ни магазин. Нищо не изразява така силно топлите ви чувства, както персонализирания подарък.

Желателно е не просто да изберете красива гривна с плочка за гравиране, но и да ни поръчате да я гравираме. Какво би могла да включва гравюрата? Вариантите са различни, но основно клиентите ни искат на плочката да бъде гравирано името на детенцето, за което е предназначена гривната.

Гравирането на бебешка златна гривна с плочка се прави с последно поколение лазерна апаратура, която позволява върху минимално пространство да се събере един сравнително по-голям текст. Това ви позволява да замените името с лично свое пожелание, което да се превърне в житейско мото за малкия човек.

Ако се огледате наоколо, ще забележите, че голяма част от децата на крехка възраст имат на ръчичката си златна гривна за бебе с име. Изборът на друг текст/символ върху пластината, ви позволява същевременно да се включите в актуалната тенденция на бебешките подаръци, но и да се отличите от всички останали. Помислете внимателно какво искате да гравираме върху гривната и ни оставете своето предложение в полето за гравиране, налично в описанието на всеки продукт.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се