Персонализиран подарък за кръщене на момче или момиче, оригинални сувенири за кръщене — Baby-Bouquet
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Подаръци за кръщене

Покажи:
Ред:

Кръщението е едно от седемте тайнства, и вероятно най-важното в живота на всеки християнин. Покръстването свързва малкото дете не просто с църковния канон, а със самия Бог. Вярва се, че с този символичен ритуал, се приема божието благословение и опрощение. Тайнството се извършва само веднъж, поради което ритуалът трябва да бъде запомнен завинаги. За спомен от важния момент можете да поднесете един персонализиран подарък за кръщене.

Защо даровете са толкова важни?

Никой не бива да отива на кръщавка с празни ръце. Това е лоша поличба. Малкото детенце, прието в Христовата вяра бива отрупвано с дарове, защото се очаква, приемайки Бог, то да стане добър, почтен и щедър човек. Даровете следва да носят специална символика. За рожден ден можете да подарите практични и забавни неща, но един подарък за кръщене е добре да бъде така подбран, че да напомня на новия християнин задължението му да следва Божиите повели.

Традицията повелява покръстеното детенце да се дарява с вещи, свързани с църковния ритуал. Най-близките му хора (родители, баби и дядовци, кръстници) осигуряват необходимите комплекти за църковния обред (дарове за църквата). Те включват: свещи, кърпи, сапун и зехтин, както и специални дрешки и обувки за кръщелника. Някои храмове изискват също в ритуала да присъстват червено вино и пчелен мед.

Това, което всеки от поканените – семейство, роднини, приятели, може да донесе като дар включва: сребърна кутийка за кичурчето коса, което се отрязва по време на обреда; кутийка за кръстче или друг сребърен/ златен предмет, който ще бъде част от семейната памет на кръщелника.

Едни от най-оригиналните идеи за подарък за кръщене включват фото рамки, албуми и професионални фотосесии, за да се съхрани и остане през годините уникалното събитие. Днес всеки може да направи безброй снимки с телефона си, но предвид ниската надеждност на този вид технически средства, препоръчваме снимките от кръщавката да се прехвърлят на друг, по-надежден носител – хартиен или дигитален.

Избраният за обредното кръщене подарък е добре да се гравира. Така той ще се отличи от даровете на останалите гости. Надписът, издълбан в символичния предмет би могъл да съдържа ценно послание, съвет и пожелание. Добре е текстът да включва както името на кръщелника, така и имената на дарителя. Сувенирът ще напомня през годините за вашето старание и обич.

Какви идеи можете да взаимствате от каталога ни?

Без значение дали търсите подарък за кръщене на момче или нещо подходящо за кръщавката на момиче, сувенирите, включени в каталога ни са удачно решение за такъв специален повод. Полът в голяма част от случаите е без значение, тъй като подаръчните ни сувенири са подходящи за всяко дете. Може би единствено при фото рамките ще срещнете специално предназначен подарък за кръщене на момиче.

Каталогът ни сам по себе си е извор на оригинални идеи, защото продуктите в него ви дават полезна информация относно тенденциите при кръщенетата в момента. Макар и да се следва една многовековна традиция, ритуалът, както и поведението на гостите се изменя през годините, адаптирайки се към възгледите и нравите на съвременното общество.

От категория сувенири за кръщене бихте могли да си изберете:

Фото рамки и албуми

Кръщенетата обикновено се правят преди детето да е навършило годинка. Това означава, че то няма да пази собствени спомени от този изключително важен момент. Снимките са единственият начин да се запечатат важните мигове в живота на децата. Гледайки своите родители, близки и семейни приятели на собствения им празник, детето ще има възможност да се почувства съпричастно на събитието на по-късен етап.

Предлагаме изящно изработени фото рамки със сребърно покритие, които по желание ще гравираме за вас, пренасяйки по много красив начин посланието, което искате да отправите към любимото същество. Албумите ни са отново със сребърно рамкиране, с място, предназначено за съхранение на максимален брой снимки в стандартен формат. Предлагаме качество, красота и безброй начини за персонализиране на подаръчните комплекти.

Сребърни и посребрени сувенири

Среброто носи в себе си множество символики. Макар и ковък и мек метал в естественото му състояние, то се подарява за здраве. Пожеланието да бъде жив и здрав, отправено към малкия кръщелник не би имало същата стойност без съответните символи. То би било само думи, чути и забравени, ако не е поднесено под формата на незабравим, оригинален подарък за кръщене.

Сребърният подарък за кръщене от баба и дядо придобива изключително висока стойност, защото те са хората, за които събитието има огромно значение. Внуците са обикновено най-големият извор на радост, гордост и надежда за възрастните, които животът не може вече с нищо да изненада. Каталогът ни предлага сребърни кутийки за коса и зъбче, гривнички и медальони, комплекти с прибори за хранене, касички и какво ли още не.

Кръщелни комплекти

Ако имате честта да бъдете не просто гости, а организатори на събитието, ваше задължение е да подготвите дрешките за ритуала. Комплектите с дрехи и обувки са изключително важен подарък за кръщене на всяко дете, независимо от пола – момче, момиче. Дрешките се пазят заедно с другите сувенири от кръщавката – кичурчета коса, кръщелно свидетелство и т.н.

Кутиите за спомени са чудесни подаръци за кръщене за момиче, защото момиченцата са много по-сантиментални от момчетата. По-вероятно е именно те да пазят по-дълго подобна реликва, да я разглеждат отново и отново, особено в трудни моменти, и дори един ден да я покажат на своите деца.

Защо да се възползвате от помощта ни?

Нашата цел е не просто да ви продадем някакви продукти, а да ви помогнем в избора на оригинални подаръци за кръщене. Цялата ни колекция е подбрана специално за този важен и единствен в живота на човека момент. С наша помощ си спестявате нуждата да умувате и да се чудите какво е удачно да подарите на любимото малко същество.

Ние даваме преди всичко идеи и насоки относно избора на подходящите и преди всичко уникални подаръци за кръщене. Тези, които никой друг вероятно няма да се сети да поднесе, а те са всъщност толкова важни – за самото събитие и за годините след него. Разгледайте цялата ни свръх богата на продукти и хрумки галерия. Много неща в нея ще ви насочат към правилния избор.

Идеалният подарък за кръщене на дете е носещият лично послание от вас. Затова важна част от дейността ни е гравирането на повечето изделия. Всички продукти от стъкло, сребро и други подлежащи на гравиране материали могат да се гравират от нас преди да бъдат изпратени на посочения адрес. Красивите ни опаковъчни кутии ви спестяват още допълнителни главоболия. Ние сме тук, за да се погрижим за всичко, оставяйки на вас само приятните емоции от ритуала.

✅ Задължително ли е да се поднесе подарък на кръщелника❓

Поднасянето на дарове е жестът, който превръща едно специално събитие в празник. Не е задължително да поднесете подарък на мъничкото човече на неговото кръщене, но пък имайте предвид, че всеки от уникалните ни тематични подаръци ще остане чудесен спомен от това паметно събитие в живота на един християнин. Кръщенетата по традиция се правят, докато децата са твърде малки, за да осмислят и запомнят самия ритуал. Подаръкът е начин да съхраните приятните мигове за бъдещето.

✅ Какво е модерно/уместно да се подарява на кръщене❓

За да се информирате за порядките и актуалните трендове при подаръците за кръщене, е нужно просто да разгледате продуктите, представени в категорията. Сребърно или златно кръстче, сребърна кутийка за кичурчето коса, което се отрязва ритуално по време на церемонията, сребърен цилиндър за кръщелното свидетелство – това са все тематични подаръци за въпросния повод. Каквото и да изберете от този раздел, няма да сгрешите.

✅ Могат ли подаръците ви за кръщене да се гравират❓

Предвид факта, че болшинството изделия в раздела са изработени от благороден метал или стъкло (фоторамки), всеки от подаръците ни за кръщене би могъл да се персонализира чрез гравиране. В зависимост от площта за гравиране върху предмета, гравюрата може да включва инициали, буква, име, дума или цяло послание. Използвайте съответното поле, за да ни предоставите текста, който искате да гравираме върху избрания от вас подарък.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се