Пътечка за прохождане/ Килимче прощъпулник "Стъпвай смело" — Baby-Bouquet
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Пътечка за прохождане/ Килимче прощъпулник "Стъпвай смело"

Код на продукта: 100711-2
Наличност: В наличност
Прегледано: 3077
35.00лв.
В наличност

Кол-во:
     
Поръчка с един клик

Пътечка за прохождане/ Килимче прощапулник "Стъпвай смело"

Специален подарък за един от най-важните моменти в живота на всяко дете.

Текстилна пътечка за прохождане с размери: 150/ 50см.

Размер на опаковката: 25/ 15 см.

Прощъпалник или прощъпулник, както е по-познат сред обикновените хора, е специален български обичай, за който трябва да сте добре подготвени. С покупката на специалното ни килимче за прохождане можете да отбележите половината работа по подготовката на обреда за изпълнена. Остава само да омесите питката, да поканите гостите и да се насладите на празника.

Какво повелява традицията при провеждане на прощъпулника?

Прощъпалникът се организира когато детето започне да ходи. Макар и все още неуверени, първите стъпки са важен момент от живота на децата. С тях се отбелязва физическото им израстване, но обредът има преди всичко символично значение. На този ден близките се опитват да разберат какво поприще ще избере детето, когато порасне.

Самият ритуал следва няколко важни етапа. Първият е омесването на питката. Тя се меси от майката или бабата. Питката трябва да се търкулне към внимателно подбрани и подредени предмети, а детето да я последва със собствени стъпки. То не бива да пълзи или да бъде придържано с ръце. Пристъпването се прави върху специално килимче за прощъпулник.

Килимчето е по-точно пътека. Пътеката, това е пътят, който детето ще извърви, докато намери предпочитаната от него сфера на занимание. За своите любими същества винаги искаме пътят им да е лек и изпълнен със здраве, щастие и късмет. Не случайно тези пожелания са изписани върху пътеката, която ви предлагаме.

Килимът в миналото се е изтъкавал специално за празника от някоя от бабите. Днес тъкачеството е напълно изключено от бита на повечето хора. Поради тази причина килимчетата за прощъпулници се купуват. Обикновено се избира красив модел, изработен специално за повода. Идеята е пътеката да се запази и да стане част от колекцията със спомени.

Защо килимът, който ви предлагаме е страхотна идея за подарък?

В нашия онлайн магазин се предлагат предимно подаръчни стоки. Има обаче и продукти, предназначени да бъдат важен реквизит за специални обреди и празници. Именно такъв е случаят с прекрасното килимче „Стъпвай смело”. То може да бъде разглеждано и като реквизит, който организаторите на прощъпулника си купуват сами, и като подарък, с който да се улесни организацията на тържеството.

Пътеката, която ви предлагаме тук би била страхотен подарък за семейството и за самото дете. Тя определено ще бъде специална част от ритуала по прохождане, но също така ще остане в живота на проходилото дете. Може да се използва за постилане и оформяне кът, където детенцето ще си играе.

Още по-оригинална идея, която родителите възприемат, е специалната пътечка за прохождане да се окачи на стена в стаята на детето. Там тя ще създава приятна и безопасна атмосфера, омекотявайки ударите от все още неуверените стъпки. Преди всичко ще се вижда прекрасната декорация и най-вече надписите с пожелания: Стъпвай смело! Бъди здрав и щастлив! Нека късметът бъде винаги с теб!

Подаръците за деца могат да се разделят на два вида – такива, които бързо спират да се използват и реликви, които се пазят цял живот. Родителите съхраняват различни вещи от детските години на техните рожби. Най-ярко присъствие имат подаръците, поднесени по специален повод. Прощъпулникът е паметно събитие, което много хора смятат, че определя бъдещето на малкото същество.

Продукт с високо качество и стилен дизайн

Нашата пътечка за прощъпулник е произведена в България. Това е логично, тъй като прохождането е отбелязвано като празник единствено в нашата страна. За изработката на килимчето е използвана висококачествена текстилна материя. Тъканта е лека, но същевременно подходяща за ходене. Не е хлъзгава, а напълно безопасна.

Дизайнът на специалния килим за прохождане е просто великолепен. На повърхността се виждат красиви декорации – бебешки стъпки, цветя, пожелания и сова в края на пътя. Предвид отличното качество и визия на продукта, цената му е изключително ниска. Не забравяйте, че пътеката ще се превърне в мил спомен и скъп сувенир. Заслужава си да инвестирате в това превъзходно изделие.

Напишете отзив Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:



Сходни артикули
Лесна поръчка

Пътечка за прохождане/ Килимче прощъпулник "Стъпвай смело" × 1 бр.

Цена: 35.00лв.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се