Посребрени икони

Изглед: Списъчен Табличен
Покажи:
Ред:

У нас от десетилетия е в сила традицията да се поднасят икони за подарък. Като страна с християнско вероизповедание, е съвсем логично символите на християнството да бъдат приемани радушно. Това, с което колекцията определено ще ви спечели е качеството на продуктите, представени в категорията. Изключително ниските им цени елиминират всяко ваше колебание.

Вместо баналните пожелания

Поканили сте гости на именния си ден, които, убедени сте, ще ви затрупат с подаръци и мили пожелания за здраве, любов, финансови и кариерни успехи. Всичко това е чудесно, до момента, в който се пренаситите – на вещи и банални фрази, изречени с патос. Настроението ви ще се промени изцяло обаче, когато някой ви подари красива икона. Гарантираме го.

Иконите не са просто картини, с които декорираме стените в дома си, офиса и всяко друго бизнес помещение. Те имат изключителна сантиментална стойност, защото християните вярват, че носят в себе си божията сила. Такъв дар ще се окаже много по-ценен от другите, защото ще ви предпазва от болести и всякакви други нещастия.

Почувствали очарованието на подаръка, е редно сами на свой ред да подарите нещо подобно, когато ви поканят на гости рожденици, именници, новодомци и младоженци. Разгледайте страхотната ни колекция от посребрени икони. Изберете тази, която ви се струва най-удачна за конкретния повод.

Традицията повелява иконите да се осветяват в църковен храм, за да се „заредят” с магическа енергия. Така подаръкът ви ще придобие допълнителни сили и ще закриля дома, чиито стени ще краси. Към иконата винаги можете да добавите и някоя от страхотните ни поздравителни картички, както и да поръчате тя самата да бъде гравирана. По този начин покровителят на дома ще носи личния ви отпечатък.

Кои са подходящите поводи за подобен подарък?

Няма личен празник, който да противоречи на идеята да се подаряват икони. Раждането на бебе е повод да подарите иконография с облика на светата майка, която да бди денонощно над малкото човече. По същия начин е удачно да изберете и изображение на мадоната с младенеца. Младата майка ще бъде очарована от милия ви жест.

Поканени сте на кръщене – иконата с Исус Христос просто няма алтернатива. Нека лично божият син приветства кръщелника в лоното на светата църква. Обликът му ще краси дома, в който християнските традиции са на почит. Силата и мъдростта му ще водят малкото същество по пътя на достойния и честен живот.

Младоженците и новодомците по традиция получават класическа или йерусалимска богородица, която да закриля новото семейство и уютния им дом. Иконите Свето семейство са също чудесен избор за такъв повод, особено ако са изящно изработени като нашите. Изящната италианска изработка си личи отдалеч, а сребърното покритие, превръща иконата в уникално декоративно допълнение към интериора.

Понякога се оказва, че най-трудно се избират подаръци за имен и рожден ден, особено когато не познаваме добре личните интереси и вкусове на празнуващия. Ние ви препоръчваме да заложите на иконите ни, изобразяващи съответните светии. Всеки именник ще се зарадва на икона Свети Георги или Свети Николай, защото това е неговият личен покровител, а обликът му е покрит със злато.

Иконата, особено ако е с красиво оформена рамка, ще се впише чудесно във всеки интериор, дори в най-модерния и авангарден интериорен стил. Стига семейството на празнуващия да уважава християнските традиции, вашият подарък ще получи почетно място. Много вероятно е да бъде поставен в хола, антрето или друго помещение, където ще бъде виждан от възможно повече хора.

Защо да изберете нашият магазин за покупката?

Иконите са не само основен християнски символ, но и непреходно произведение на изкуството. Предлагат се в почти всяко художествено ателие, както и в много специализирани магазини за подаръци. На практика могат да се купят от много места, но ние ви препоръчваме да изберете нашия онлайн магазин за покупката на такава реликва.

Нашите икони са с изключително достъпни цени, а същевременно изработката им е прекрасна. Предлагаме най-различни стилове, включително отговарящи на стила на православната църква – за традиционалистите. Релефите, изумителните сребърни и златни покрития, формите и цветовете на рамките – всички детайли на артистичния шедьовър са налице.

Предимството на нашия онлайн магазин пред всеки физически магазин за икони е удобният начин на пазаруване. Вероятно и при вас времето е оскъдно, а датата на празника наближава. Не губете време – направете онлайн поръчка. Ние се ангажираме да доставим в срок поръчаното изделие, и то запазвайки отличното му състояние. Творческият ни подход ви позволява да покажете креативност и оригиналност, поднасяйки класически и традиционни подаръци.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×