Кристални гравирани сватбени чаши за шампанско, евтини и луксозни за сватба — Baby-Bouquet
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Сватбени чаши

Покажи:
Ред:

✅ Чия отговорност е осигуряването на сватбените чаши – кой трябва да ги закупи❓

Чашите са артикул, който не се подарява в деня на тържеството – той се избира и купува предварително, тоест представлява част от подготовката. Отговорността за осигуряване на чашите би могъл да поеме член на семейството, сватбен организатор или самите младоженци. Желателно е предварително да се разпределят ангажиментите по организацията на сватбата, за да не се окаже в деня на сватбата, че чашите липсват.

✅ При такъв избор ми е трудно да избера – възможно ли е избраните от мен чаши да не се харесат❓

Сватбените чаши, от които двама влюбени за първи път ще отпият глътка шампанско като семейство, носят огромна символика. Тяхното предназначение не се изчерпва с ролята на реквизит за сватбата. Те остават за спомен и се пазят като реликва, затова визията и дизайнът им имат огромно значение. Постарали сме се да подберем едни от най-изящните модели, затова вероятността да допуснете грешка е минимална. Препоръчваме да набележите подходящите изделия заедно с бъдещите младоженци.

✅ Някои от чашите имат надписи и декорации – това пречи ли да се гравират❓

Не, по никакъв начин. Можем да гравираме допълнително инициалите на младоженците, датата на сватбата или друг текст по желание върху всеки комплект сватбени чаши от колекцията ни. Желателно е този реквизит да се гравира, защото по традиция той се запазва за спомен и се излага на видно място в дома на младото семейство. Това означава, че гравюрата също ще бъде обект на внимание.

В този раздел ви представяме една великолепна селекция от сватбени чаши. Тук ще попаднете на изключително стилни дизайни, реализирани с използването на най-финия кристал. Бихте могли да изберете комплект, декориран с кристали Сваровски или модел с добавка от сребро на повърхността на столчето. Всяка чаша може да се гравира с имената на младоженците, за да се превърне в ценна семейна реликва.

Какво трябва да знаете преди закупите чашите?

Ритуалните чаши за сватба са аксесоар, в който е вмъкната огромна символика. Те символизират общия път, който младоженците ще поемат като семейство. Не случайно традицията повелява чашите да бъдат свързани с панделка. По този начин става ясно, че първият тост е просто поредица от неща, които двамата влюбени ще правят заедно.

Задължителна част от ритуала е също, преди новото семейство да отпие глътка шампанско, да се чуе звън на кристал. В много култури, включително в нашата, се вярва, че звънливият звук прогонва злите сили и обрича младоженците на вечна любов, вярност и пълно щастие. След като пенливото вино бъде изпито до дъно, булката обикновено настъпва младоженеца, показвайки че нейната дума ще се чува повече.

Кога трябва да бъдат закупени чашите? Това е най-важният въпрос, който вълнува младоженците и кумовете? Тъй като тези специални съдове са важен сватбен реквизит, те трябва да бъдат набавени навреме - без тях не може да бъде изпълнена церемонията. По традиция чашите се набавят от кумовете, като кумата има задачата да ги свърже с бяла сатенена панделка.

Докато ги завързва с панделката, кумата нарича хубави пожелания за семейството. Специалните сватбени чаши за шампанско остават свързани завинаги – не е позволено панделката да бъде развързана. Според обичая сватбеният комплект за вино се запазва и излага на показ в дома на младоженците. И  точно в това се състои едно от основните различия, касаещо този важен сватбен реквизит.

Трябва ли чашите да бъдат счупени по време на церемонията?

Много етноси, включително православните народи, вярват, че звукът от счупено стъкло или кристал прогонва злите духове и ги държи далеч от младото семейство, като в същото време носи късмет и богатство в къщата. Поради тази причина след отпиване на виното, булката и младоженеца счупват чашите като част от сватбения ритуал.

У нас традицията повелява точно обратното. Народът ни приема за лоша поличба ако една сватбена чаша или и двете се счупят. За да се избегнат всякакви инциденти се избират тежки кристални сватбени чаши от по-плътен кристал, а тънкостенните се прибират в кутия с мека подплата веднага след тържествения ритуал, за да се защитят от повреди, докато заемат постоянното си място.

Ако сте ангажирани с подготовката на сватбената церемония, трябва много внимателно и отговорно да обсъдите с младоженците въпроса за избора и покупката на сватбени чаши и шампанско. Обикновено младите предпочитат лично да изберат дизайна и често сами се ангажират със закупуването на този символичен аксесоар.

Дали чашите ще бъдат счупени по време на ритуала? Това зависи от националността на всеки един от двойката. При смесени бракове понякога се приема традицията, която повелява счупване на съдовете от фино стъкло или кристал. Тук определящо е коя поличба се приема за меродавна, но във всеки случай традицията е пряко свързана с пожеланието за дълъг и щастлив брачен живот.

Защо е важно да се избере много красив дизайн?

Ако нашите баби и майки са използвали евтини сватбени чаши за първия си тост като невести, то днес на визията и стила се държи изключително много. Този реквизит се избира изключително внимателно с цялата отговорност и внимание към най-дребния детайл. Нито една булка няма да се примири със семплия дизайн на сватбената чаша. На специалния си ден тя иска всичко да бъде наистина специално.

Красотата на чашите е от огромно значение. И тъй като терминът „красиво” е субективно понятие, булката трябва да е лично ангажирана с подбора на модела. Той трябва да отговаря на нейните критерии и виждания за красота, а още по-добре, ако дизайнът носи част от характера на младоженците – изчистен и класически или пищен и нетрадиционен.

Комплектът чаши за младоженци ще присъства активно на сватбеното тържество, особено по време на тържествените тостове. Чашите ще станат важна част от семейната история и ще присъстват в голяма част от снимките. Може би дори ще бъдат поставени на корицата на сватбения албум.

Със сигурност изящните съдове ще бъдат изложени на видно място в новия семеен дом. Обикновено се съхраняват във витрината на холната секция, където всеки гост и посетител на дома ще може да ги види и да им се наслади. В никакъв случай чашите не бива да се избират лекомислено и безотговорно.

Доколко важна е декорацията?

Декорацията е важна част от дизайна на сватбените чаши. Дори най-изчистените и семпли модели имат някакъв ефектен елемент, който подсказва какво е основното им предназначение. Разбира се, ако искате да си спестите пари, можете просто да извадите две от чашите на кристален сервиз и да ги украсите с подръчни средства или поне да ги занесете да бъдат гравирани.

Използването на пищни и луксозни сватбени чаши е обаче по-често срещана практика при съвременните сватби. Те са не просто изящно изработени, но дизайнът им включва общоприетата символика на любовта. Сред чашите, представени в каталога ни, ще откриете доста голям брой модели, декорирани със сърца.

Разглеждайки прелестната ни колекция, ще установите, че почти няма продукт, който да е лишен от специална сватбена украса. Изборът ви няма да е лесен, защото всеки комплект е превъзходен по свой собствен начин. За да изберете перфектния чифт е нужно да помислите върху дизайна - форма, стил, цвят и декоративен материал.

Дори най-семплите ни, класически кристални чаши за сватба са украсени с фини кристали Сваровски или нежна гравюра. Формата е винаги издължена – фуниевидна. Издълженият силует придава на чашата по-привлекателна визия, а специфичният звън при наздравица е по-мелодичен и отчетлив. Дори гостите в дъното на залата ще чуят кога младожнците са се чукнали с кумовете или с някой от гостите.

Благодарение на забележителния дизайнерски подход на производителя, чашите, които сме включили в продуктовата си гама, не се нуждаят от допълнителна украса. Може би единствено фината бяла панделка ще трябва да бъде добавена. И все пак, макар да добавя към изяществото на ритуалния реквизит, панделката има символично, а не декоративно значение.

Гравирането – защо е почти задължително?

Днес за сватба почти винаги се използват гравирани сватбени чаши, върху които са изписани имената на булката и младоженеца. По тяхно желание или по поръчка на кумовете, можем да добавим и друг текст или символ – дата на сватбата, сърце или любовен стих, свързан със специалното събитие.

Гравирането е важна и дори основна част от нашата дейност. Не само сватбените ни подаръци, но почти всички подаръчни артикули подлежат на такава обработка. Да осигуриш персонализиран реквизит за сватбата е изключително разумно решение. След гравиране нашите стилни сватбени чаши създават усещането за поръчкова изработка.

Все пак малко младоженци могат да си позволят изработка на ритуални чаши за шампанско за сватба, направени по техен дизайн. Дейността на нашата компания включва продажба на луксозни продукти на световноизвестни европейски марки. Чашите ни са изработени от висококачествен кристал с уникална по рода си декорация. От нас се очаква единствено да ги персонализираме чрез изящна гравюра.

Услугата гравиране при нас е по-желание и тя се доплаща допълнително. Препоръчваме да се възползвате от тази уникална услуга, защото, благодарение на нея ще си спестите всички допълнителни главоболия и финансови разходи. Поръчвайки гравирани чаши за сватба при нас, вие ще получите напълно готов за тържеството сватбен аксесоар. Сега спокойно можете да се фокусирате върху другите детайли на подготовката.

Как се изпълнява гравирането на сватбените чаши?

Операцията по гравиране на сватбени чаши се изпълнява професионално, в противен случай не може да се гарантира нито качеството, нито красотата на гравюрата. Ако закупите чашите от случаен магазин или място, където не предлагат гравиране, ще се наложи да ги занесете в обект, в който се гравира стъкло.

За целта се използват специални инструменти. При избора на метод за нанасяне на гравюрата се вземат предвид следните фактори:

  • Дебелина на стъклото;
  • Големина на чашата;
  • Сложност на рисунката или надписа.

Гравирането на тънки, нерелефни сватбени кристални чаши се прави със специален лазерен инструмент, който отнема минимална част от стъклото. Ако стъклената основа е достатъчно плътна, надписът може да се направи ръчно, като се работи на по-голяма дълбочина. Дълбоките гравюри са по-контрастни и отчетливи и се виждат добре при всякаква светлина.

Понякога, след механичната гравировка чашите биват допълнително декорирани с кристали, които се фиксират след основната работа. Благодатно поле за гравьора са специалните чаши за сватбен ритуал с готов надпис „ MR & MRS”. Върху съответната чаша „господин” или „госпожа” се добавя фамилното име, например „Иванов” или „Иванова”.

Ще откриете няколко такива модела чаши за шампанско сватба в този специален раздел.

До колко важна е цената?

Не бива да храните никакви илюзии – общата цена на една сватба се измерва в хиляди. В цената влизат както тържественият банкет, така и булчинската рокля, костюмът на младоженеца, сватбените халки и дребните подаръци за гостите. Всеки дребен детайл, който е част от ритуала, се заплаща, което понякога задължава организаторите да потърсят сватбени чаши на достъпни цени.

Ние сме подготвили страхотни продукти за всеки бюджет – съвсем изгодни и супер луксозни комплекти, чиято цена е логично по-висока. Нека не забравяме, че този артикул става част от семейната история на двамата влюбени, затова цената на този аксесоар не е толкова важна. Отпразнуваната с уникални чаши за шампанско сватба се превръща в специално събитие, което и младоженците, и гостите ще помнят до края на живота си.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се