Евтини златни гривни | каталог с нежни модели от злато на топ цени
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни гривни

Покажи:
Ред:

Този раздел разкрива една очарователна колекция от златни гривни. Това са изискани накити, създадени да бъдат един превъзходен подарък за близък човек. Голяма част от изделията в колекцията ни са под формата на червен конец – традиционен за страната ни амулет, който се подарява по всякакви поводи с най-чисти и добри намерения.

Открийте вашето златно бижу и се възползвайте от възможността за неговото гравиране – на ниска цена или напълно безплатно.

Какво е значението на гривната с червен конец?

Червеният конец достигна славата на гривните от Cartier и Pandora в последните години. Носят го на ръцете си от малки деца до звезди на шоубизнеса и дори политици. Това е един традиционен амулет, който бижутерите превърнаха в стилен аксесоар с добавянето на златни или сребърни декоративни елементи.

Именно златният елемент в дизайна на тези изделия е причината те да бъдат наричани златни, макар това да не са изцяло изработени от злато гривни. Предвид факта, че акцентът във визията на бижуто е златен, този факт следва да се отбележи в наименованието на продукта. Какво обаче представлява гривната от червен конец – заслужава си да поразсъждаваме върху този въпрос.

От хилядолетия конецът в червен цвят е основен символ на мистичните източни учения, като най-често се среща в юдейското течение Кабала. Почитателите на модните аксесоари често купуват бижута, декорирани с мистични или религиозни символи, без да се замислят изобщо какво е тяхното значение. Каква сила обладават и какъв жест изразяват, когато биват подарявани?

У нас гривна с червен конец и златен елемент се приема като персонален амулет, който притежава силата да защитава своя притежател от лоши очи и негативни въздействия. Не случайно такова бижу по традиция се подарява при раждането на дете. Обикновено се купуват два амулета, които се връзват на ръцете на майката и на детето.

Това се прави като противодействие срещу волни или неволни вмешателства в енергийното им поле. Новородените, поради своята крехка природа, имат минимално количество съпротивителни сили. Родилките, изтощени от дългата бременност и тежкото раждане, също не могат да противодействат на опитите за отнемане на живителната им енергия.

В резултат на такива вмешателства майката може да изгуби кърмата си, а детето да стане нервно, обзето от безпокойство и страдащо от силно раздразнение. Бабите ни са наричали подобни въздействия „урочасване”. Техният начин да го предотвратят е бил червеният конец, който днес не се изработва от памучна или вълнена ниша, а се предлага под формата на уникални златни гривнички.

Посветените в учението Кабала придават на този мистичен амулет изключително голямо значение. Всеки елемент, свързан с конеца, има свое скрито предназначение, а ритуалът се следва до най-дребния детайл – кой, кога и как връзва гривната на ръката, на коя ръка трябва да се носи и кога може да се сваля.

Любопитно е също защо конецът трябва да бъде червен? Този въпрос продължава да бъде актуален, въпреки че в каталога ни ще откриете също богат избор от златни гривни с ниски цени, при които конецът е черен.

Обяснението отново се крие в Кабала, според която с такава нишка е бил увит ковчегът на Рахел – майката на Йосиф и покровителка на всички деца. Смятало се, че амулетът влияе върху мислите и поведението на човека: изчиства ума и блокира лошата енергия. Поради тази причина гривните от въпросния вид се подаряват на младежи преди важни изпити и пътувания.

Как е правилно да се носят гривните от алена връвчица?

Според последователите на Кабала външната енергия прониква в аурата на човека през противоположната, приемаща ръка. Приемайки, че даваща (водеща) е дясната, то амулетът следва да се завърже на лявата ръка, за да се разгърнат защитните му свойства. Прието е десничарите да поставят амулета на лявата си ръка, а левичарите - на дясната.

В древността амулетите са били изработвани от вълна, тъй като тя се смята за топъл и приемащ материал. Всички модерни златни гривни с червени конци обаче се изработват от синтетични влакна. Тяхната здравина и дълготрайност е причината да бъдат по-популярно и практично решение. Здравината на конеца е изключително важна, защото тя гарантира, че скъпият златен орнамент няма да бъде изгубен.

Ако не сте кабалист, то не е задължително да следвате стриктните инструкции – можете да поставите гривната на ръката, която човекът, на когото я подарявате пожлае. Водещ фактор тук е удобството. Обикновено хората избират лявата ръка, тъй като е по-малко ангажирана с физически действия и е по-близо до сърцето.

Според езотериците, за да се активира защитната функция на амулетната златна гривна, трябва да бъдат изпълнени някои условия, например:

  • Гривната да бъде вързана на ръката на нейния нов притежател от близък човек;
  • Върху конеца трябва да има седем възела:
  • Докато амулетът се поставя, трябва да се чете молитва и да се мисли за нещо положително.

Човекът, който подарява самото бижу, следва да мисли за конкретно намерение – за защита, късмет, здраве, любов и т.н. Това е така нареченото „наричане”, с което талисманът се зарежда с положителна енергия. Препоръчваме да изберете много внимателно дизайна на златния елемент, така че да бъде максимално свързан с личността на бъдещия притежател на това специално бижу.

Как да определите размера на гривната?

Правилно избраната гривна не стяга ръката, но и не седи твърде хлабаво, така че да пречи или да изпадне по време на носене. Макар болшинството изделия да са изработени с регулируема ширина, винаги е по-разумно да открием модел, който е подходящ конкретно за ръката на човека, на когото ще го подарим.

Конците на нашите евтини златни гривни се регулират посредством възела, но все пак е винаги по-добре да изберете според пола на човека – мъж, жена, дете. Средният диаметър при трите групи потребители се различава с 5 до 15см. При изцяло златните ни бижута, задачата по избора на правилния размер може да бъде малко по-сложна.

Нека разгледаме на първо място:

Защо е важно гривната да бъде по мярка?

 Гривните са почти винаги на показ - те не остават незабелязани, особено когато са избрани несполучливо. Тогава те се набиват на очи и оставят лошо впечатление. Все пак околните обръщат внимание основно на ръцете и очите при първия контакт - проверено от социолозите. Бижуто с правилен размер, прави обликът завършен, стилен и хармоничен – не се впива в плътта и не виси, ограничавайки движението на палеца.

Гривната не трябва да се усеща на ръката и да привлича излишно внимание. Универсалното правило как да се постигне това е, че трябва да има малко разстояние между китката и гривната.

Най-простият алгоритъм за определяне на размера у дома: Измерете китката по дължината на изпъкналата кост (със сантиметър или обикновен конец) и след това добавете до 1-2 см резерв към получената цифра. Вземете предвид нетната дължина на самия продукт (без закопчалката и допълнителните детайли).

Има три важни нюанса при определяне на размера на мъжките и дамските гривни – златни и сребърни:

Колкото по-фино е изделието, толкова по-голям е вътрешният му диаметър, поради което следва да добавите по-малко сантиметри резерв.

Дължината на гривната в отворено състояние е винаги по-голяма от обиколката на китката.

Масивните златни гривни в нашия каталог с твърда структура са по-малко податливи на деформации. При тях е особено важно размерът се определи много точно.

Гривните с талисмани (висулки) се разтягат при носене. Визуално това е незабележимо, но рискът от загуба на декоративния елемент е доста голям. При дамските модели стандартният размер варира от 16 до 19см. Когато купувате дамски подарък, не добавяйте голяма резерва, а следвайте дадения алгоритъм.

Имайте предвид, че една гривна, златна или сребърна, се избира по различен начин в зависимост от наличието и липсата на закопчалка. Моделите със закопчалка не бива да стягат ръката. Идеалният вариант е, ако може да се пъхне пръст между китката и бижуто.  Плътните модели трябва да могат да минават свободно през ръката, когато дланта е в изпънато състояние с прибрани един към друг пръсти.

Има огромно значение за кого е предназначена гривната, която планирате да закупите. По-горе посочихме нюансите при избора на дамско бижу, затова нека разгледаме и останалите два варианта:

За мъж

Преди да купите мъжка гривна злато, обърнете внимание на формата на китката на въпросния господин. Ако е ъгловата, изберете мек модел с широка оплетка. Гривните с плътна структура са подходящи за мъже със средно телосложение със заоблена форма на китката.

Ако се съмнявате в размера на продукта, има един малък трик: измерете маншета на ризата, която вашият мъж най-често носи. Въз основа на него изберете размера на гривната. Тук важи същият принцип – бижуто трябва да бъде с 1-2см по-широко от обиколката на китката.

За дете

Както подсказва и името на нашия онлайн магазин, болшинството ювелирни изделия, представени в този раздел, са предназначени да бъдат специален подарък за дете. Гривните-амулети с червени конци се делят на модели за възрастни и такива за деца. Регулируемият размер на конеца ви спестява излишните притеснения.

При покупка на нежна златна гривна, предназначена за дете, трябва да се ръководите преди всичко от качеството и безопасността на материалите. Теглото на златния орнамент се определя от възрастта на детето. Така например за деца на възраст под 5 години, златният елемент трябва да тежи от 1 до 3 грама.

Гривната – кратка история

Съвременната златна гривна с не съвсем ниската си цена има дълга история. Тя е преминала през множество трансформации, преди да се превърне в популярно бижу. По давност на носене само пръстенът може да се конкурира с нея. Древните са я изработвали от животински жили, кожа и дори зъби.

По това време гривните са имали мултифункционално значение – те са служили като украса, амулет и като защита срещу удари и ухапване от животни. С течение на времето всички тези функции се сливат в една – амулет, който да пази от зли духове. С течение на времето материалите и техниките за обработка на декоративните елементи се променят заедно със самото бижу.

Примитивните амулети биват заменени от изделия, изработени от метал и скъпоценни камъни. Те вече започват да изпълняват статутна функция, като често биват използвани в официални церемонии. В Европа гривните навлизат в модната бижутерия едва през 17 век, заедно с три четвърти дължината на ръкава. Масивни и нежни златни гривни са били носени предимно от богати аристократи по време на балове.

В началото/средата на 20 век настъпва ерата на масивните бижута (гривни-маншети, гривни-часовници). Тонът в класическата мода е зададен от дамските перлени модели, а в некласическата – от моделите тип верижка, декорирани с разноцветни скъпоценни камъни. Съвременните модели златни гривни са напълно адаптирани към модата в облеклото. Има дизайн, съответстващ на всеки стил облекло – спортни, ежедневни, официални.

Проба на златото

Това е ключов показател, на който задължително трябва да обърнете внимание при покупка на гривни от злато. Той показва съдържанието на чистия благороден метал в сплавта. Колкото по-висок е номерът на пробата, толкова по-чиста е сплавта, но в същото време по-мека. Мекият метал е по-податлив на драскотини и повреди, а още повече при ръчните бижута.

За съвременните модели на златни гривни най-добрата комбинация от цена и качество е проба 585. Тази форма на златото не е толкова чиста и скъпа, колкото проба 999, но е по-устойчива на износване. Когато купувате бижута от злато, винаги проверявайте за наличие на щампа с пробата и купувайте само от магазини, които предоставят сертификат за всяко изделие.

Защо да закупите някоя от гривните, които предлагаме?

Покупката на златно бижу ви задължава да бъдете отговорни и да изберете продукт, който не само е с подходящ размер и дизайн, но и с подходящото качество. Това условие е още по-валидно, когато става дума за подарък, защото никой не би искал да се изложи на важен празник, подарявайки евтина имитация, представяйки я като автентичен бижутерски продукт.

За да не изпадате в сконфузни ситуации, избирайте много внимателно местата, от които бихте могли да закупите златни гривни онлайн. Не всички интернет търговци са сертифицирани да предлагат автентични и качествени бижута, но нашият магазин е. При продажбата на ювелирни изделия, ние следваме всички изисквания на купувачите и правни разпоредби.

Всяко бижу, което закупите, ще ви бъде предоставено заедно със задължителния сертификат за произход и качество. Този документ удостоверява, че продуктът е преминал проверка, която доказва, че златната сплав отговаря точно на параметрите, посочени от производителя. Не изхвърляйте сертификата – предайте го на човека, заедно със самия подарък.

Разнообразието от златни гривни, модели с актуална визия и превъзходни характеристики при нас е наистина огромно. Ние ви даваме възможност да купувате най-страхотните подаръци по удобен за вас начин, без никакви притеснения. Продуктите се доставят в стилни подаръчни опаковки – готови за поднасяне.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се