Златни медали на топ цени
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни медали

Покажи:
Ред:

В този раздел са включени едни от най-изящните златни медали с масивно златно покритие проба 999.9. Можете да избирате между изделия с различни изображения на светци, за да поднесете перфектният подарък на именник. Медалите са една нова тенденция при подаръците, при която нумизматичната стойност и символиката се преплитат.

Кой от медалите ни бихте могли да изберете?

Медалите, включени в каталога ни, са изработени в унисон с канона на Българска Православна църква. Всяка от страните на медала пресъздава сцена от светото писание и представя Светец, свързан със съответния Божи празник.

В каталога ни са включени медали с лика на Божията майка, като на гърба е изобразена сцена от благовещение. Присъства и задължителният надпис, който гласи: „Богородица Милостива Мария”. Това е един чудесен подарък за всички жени, които носят името на Богородица. Именният им ден се чества на 15-ти август, така че подгответе се навреме за този празник.

Медалите с лика на Св. Петър и Павел са идеалният подарък за 29-ти юни, когато народът ни чества Петровден. Ако сте поканени на имен ден на човек, носещ името на един от двамата светии, обезателно го зарадвайте с рядък и много луксозен подарък, декориран с 24-каратово златно покритие.

Свети Георги, Свети Димитър, Свети Константин и Елена, Арахангел Михаил - това са само част от светците, представени под формата на уникални златни медали. На практика при нас винаги можете да намерите перфектен подарък за именник, който ще бъде оценен по достойнство и със сигурност ще бъде изложен на видно място.

Особености на сплавта

Малко хора са наясно какво точно представлява златният подаръчен медал и защо цената му е толкова ниска, предвид масивната му структура и голямо тегло. Медалите както тези, раздавани при спортни състезания, така и подаръчните не се изработват изцяло от благороден метал. Основата на изделието може да бъде мед или сребро, като основната стойност се добавя от масивното златно покритие.

Покритието е с най-висока чистота Проба 999.9 или 1000. Това означава, че съдържанието на чистото злато в покритието е 100%, тоест, много по-висока чистота, отколкото имаме при златните бижута проба 585. Невъзможно е да се изработи медал от 100% злато, поради мекотата и високата пластичност на благородния метал. Ето защо той се включва в структурата на такива изделия под формата на покритие.

Заслужава си да поднесете изящен златен медал на именник с лика на Светеца, чието име той носи. За всеки човек, това е неговият покровител и ликът му трябва да присъства в дома, било под формата на икона или медал. Медалите се предлагат в луксозна махагонова кутия, която служи като поставка-дисплей, на която да бъдат елегантно изложени на показ.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се