Евтини златни синджири каталог на топ цена
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни синджири

Покажи:
Ред:

Уникална колекция от златни синджири ви очаква в този раздел на нашия магазин. Екипът на Baby Bouquet е силно амбициран да ви помогне да откриете перфектния подарък за всеки повод и всеки човек. Синджирът от висококачествено злато е търсен продукт и един от най-често носените видове бижута – самостоятелно или с подходяща златна висулка.

Как да изберем правилния златен синджир?

Едва ли има по-универсален аксесоар от златния синджир – носят го всички без изключение – мъже, жени, деца. Благодарение на творческия подход н дизайнерите и уменията на майсторите-бижутери, синджирът се превърна във важен стилообразуващ елемент.

Жонглирайки умело с различните стилове, майсторите създават разнообразни композиции със свое собствено излъчване: романтична нежност, впечатляващо достолепие, преднамерена грубост или юношеска бруталност. Синджирът съществува в множество вариации, като всяка от тях има специфични характеристики: дължина, ширина, плетка (ръчно, машинно), вид на благородния метал.

Без да се вземат предвид тези параметри, прибързаната покупка, особено ако е за подарък, ще се превърне в пълно разочарование. При носене, неправилно избраният златен синджир може да дразни и стяга врата и дори по-лошо - няма да издържи дори три месеца носене. Ето защо е важно да разгледаме следните въпроси: кои верижки са най-здрави? Как да изберете оптималната дължина? С какво можете да комбинирате синджира?

Как да определим оптималната дължина на синджира?

Фокусирайки се изцяло върху стила на плетката, както жените, така и мъжете пропускат да обърнат внимание на дължината на синджира, а трябва! Именно този параметър може да ви изиграе лоша шега в най-неподходящия момент – да уголеми визуално брадичката, да накара шията ви да изглежда по-груба и не само това.

Дебелината и дължината на синджира трябва да бъдат избрани в съответствие с особеностите на тялото на този, който ще го носи. За да може бижуто да се впише хармонично в желания имидж, определете коя област искате да подчертаете с накита - шията, гърдите или деколтето.

Късите модели (35-40 см) подчертават изтънчеността на дългата шия, а тези с дължина 40-50 см са подходящи за блузи с дълбоко деколте. Тънкото и дълго златно синджирче (55-60 см) визуално ще издължи тялото, така че ще бъде много полезно на дамите с Plus Size телосложение.

Оптималният размер за дамска златна верижка е 40-50 см, за мъжка - 50-60 см. В случай, че синджирът се избира за подарък, то желателно е дължината му да се съобрази с предпочитанията на нейната бъдеща притежателка. Обърнете внимание каква е дължината на накитите, които тя обичайно носи или попитайте направо, освен ако не подготвяте подарък-изненада.

Коя е най-добрата проба злато?

Видът и пробата на метала, използван за изработка на синджира е индивидуален избор, който обикновено се основава на възгледите за естетика и цвета на останалите бижута. Синджирът все пак трябва да може да се комбинира с наличните гривни, пръстени, обеци и най-вече висулки или талисмани.

Тук си струва да започнете от това какви модели можете да си позволите в рамките на наличния бюджет. Жълто, червено или бяло злато - във всеки нюанс верижката ще изглежда стилна и красива, ако е правилно комбинирана с останалите бижута в комплекта. Сребърните синджири също се предлагат в различни нюанси, ако са със златното покритие.

Висококачественото елитно сребро понякога е трудно да се разграничи от бялото злато, но при ежедневно носене то може да промени цвета си, за разлика от златото. По отношение на практичността, проба 585 е най-подходяща, тъй като не предизвиква дразнене и не потъмнява. Златно синджирче с достъпна цена от червен и жълт аурум трябва да се носи с висулка от същия метал, докато модел от бяло злато ще подхожда на всеки цвят висулка.

Тип оплетка – изберете най-надеждната

В категорията верижки от злато влизат различни дизайни и вариации на бижуто, но това, което отличава всяка от тях е плетката. Именно това е характеристиката, която определя нивото на оригиналност и здравината на изделието, както и за кого е предназначено – за мъж, жена или дете? Тук има едно просто правило, което гласи: колкото по-проста е плетката, толкова по-здрав е синджирът.

При избора на плетката се следва някаква закономерност: масивните (Bismarck, Anchor, Rhombus, Shell) са предпочитани от мъжете, а усуканите, ажурни (Rose, Singapore, Nonna) са предпочитани от жените. Последният тип са сравнително евтини златни синджири. Те са по-привлекателни на външен вид, но доста тънки. По-подходящи са за вечерно излизане с декоративна висулка / медальон, отколкото за ежедневно носене.

Бисмарк е една от най-здравите, ръчно изработени плетки, като производственият процес е доста трудоемък. Майсторът бижутер първо навива златната тел, след което огъва и свързва брънките заедно. По този начин всяко звено на веригата се състои от няколко вплетени звена. Здравината на такъв синджир, логично, зависи от неговата дебелина.

Има няколко вида Бисмарк: плътен класически (мъжете го предпочитат), арабски със запояване на 4 места (женски), полуобемни и тройни. Най-елегантната версия е плетката "Роза", където връзките са оплетени под формата на цветни пъпки. Поради сложността на оплетката синджирът не е нужно да се носи с висулка.

Всяко реномирано златарско ателие ще ви  предложи златен синджир с плетка Котва, чиято цена варира според дебелината на изделието и марката. Тази оплетка се е превърнала в класика, защото е здрава и проста. Името идва от прототипа на веригата, с която моряците фиксират котвата. Тук връзките се свързват последователно и перпендикулярно.

Моделът се среща както в масивен, така и в много нежен дамски вариант. Големината на медальона, с който ще бъде носен синджирът, се определя от неговата дебелина. Като цяло при този модел рискът от скъсване е минимален, стига да е изработен и закупен от реномирана бижутерия.

Важни детайли, които заслужават внимание: закопчалка

Синджирът, който купувате за себе си или за подарък, трябва да има удобна за боравене и надеждна закопчалка. Изборът на дебелината, дължината и модела на плетката е лесен, когато знаете какво търсите, но се налага да решите и една много важна задача – как да избегнете загуба на скъпото бижу?

Разглеждайки закопчалките на различните ювелирни изделия, обърнете внимание на три ключови момента:

  • Колко лесно се закопчава закопчалката?
  • Надеждно ли е защитена от разкопчаване?
  • Може ли да се закопчава и разкопчава без чужда помощ?

Един от най-разпространените видове закопчалки е карабинерът – класическо решение, което радва със своята простота и надеждност. Пръстенът, в който влиза карабинерът гарантира надеждно затваряне. Лостчето е лесно за хващане и задвижване с нокът, така че синджирът може да се поставя и сваля самостоятелно.

Здравият дизайн на механизма позволява да се използва и в масивни бижута. Тъй като е сравнително голяма, тази закопчалка не е подходяща за твърде тънки и нежни златни синджирчета. За тях е по-удачен вариант закопчалката с пръстен и пружина, на които също ще обърнем нужното внимание.

Пружинната закопчалка, за разлика от карабинера, е подходяща за фините и нежни златни синджири в нашия каталог. Тя представлява халка, в която е вмъкнат подвижен елемент. При натискане на езичето, този елемент (пластина) се прибира навътре, разкривайки отвор, в който да се постави халката в другия край на синджира.

Ако трябва да отбележим минуси на този закопчаващ механизъм, то на първо място това е неговата сложност. Една жена с дълги нокти трудно би успяла сама да се справи с поставянето и свалянето на синджира. Друг недостатък е слабата пружина, която играе основна роля в механизма. В случай на износване, елементът ще трябва да бъде напълно заменен.

Винтовият механизъм не е толкова широко разпространен, колкото първите два, но продължава да присъства в дизайна на някои бижута. Този тип закопчаване се използва предимно в дизайна на златните колиета, за да се постигне синхрон с визията на бижуто. Моделът е супер удобен, но тъй като резбата е доста тънка, износването се случва бързо.

Как и с какво се носят синджирите от злато?

Когато и да решите да сложите закупеният от магазина ни синджир злато, помнете: той трябва да бъде завършващият щрих, който внася хармония, а не дисбаланс в цялостната ви визия. Забравете за комбинацията сребърен пръстен и златна огърлица. Следвайте една обща концепция от цвят и дизайн.

Модните дизайнери препоръчват също да се спазва дистанция между бижутата. Така например, комбинацията от масивен часовник, гривна и плътна верига ще претовари визията и ще създаде впечатление за кич. Синджирите ни от висококачествено злато 585 са достойна украса за всяка жена и няма нужда да се губят сред твърде многото аксесоари.

Има някои просто правила за носенето на златни синджири, без значение на каква цена са били закупени. Първото правило гласи, че ако дамският синджир е доста масивен, той не бива да се комбинира с големи обеци. Тънка златна верижка ще изглежда хармонично със същия модел тънка гривна. Комбинирането на верижки в два различни цвята е приемливо, само ако облеклото е напълно изчистено.

Златната висулка е перфектният компаньон на нежните модели златни синджири. С нея не само ще допълните облика на бижуто, но и ще можете да коригирате пропорциите на тялото. Така например, удълженият медальон визуално ще издължи шията, а деликатните заоблени висулки омекотяват силуета на високите и слаби жени.

Препоръчваме да избягвате кухите вериги, които привличат с ниската си цена, поради това, че са леки. Те обаче са по-податливи на износване и не бива да се носят ежедневно. В каталога ни ще откриете изчистени и семпли модели на златни синджири, подходящи за дами, следващи елегантен стил на обличане. Всяко ювелирно изделие, което предлагаме, се доставя в стилна подаръчна опаковка, придружено от сертификат за произход и качество.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се