Евтини златни висулки за синджир на топ цени
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни висулки

Покажи:
Ред:

Една превъзходна селекция от златни висулки ще отговори на най-високите ви очаквания за визия и качество. Подбрали сме медальони, които можете да подарите по всеки повод на всеки важен човек. В каталога ни ще откриете страхотни ювелирни изделия, изработени от висококачествено злато проба 585. Дизайните и стиловете са толкова разнообразни, че определено тук винаги ще намирате нещо подходящо.

Какво е значението на висулката в ювелирния свят?

Висулките са едни от най-универсалните видове украшения, особено за дамите, които винаги са имали афинитет към бижутата. Някои дами не обичат да носят пръстени, а други намират обеците за несъвместими с техния лайф стайл. Колието обаче, както и семплите медальони, окачени на нежен синджир, са аксесоар, който всеки е склонен да носи.

В бижутерията на висулката се обръща специално внимание. Едно такова бижу не може да бъде лишено от смисъл и символика. Тъй като заемат централно място върху гърдите, висулките изпълняват функцията на табелка, която разкрива важна информация за своя притежател. Това може да бъде зодиакалният му знак, религиозна принадлежност или неговите инициали.

Когато изработват дизайните на своите бижута, дизайнерите в бижутерията обмислят внимателно всеки детайл. На първо място е идеята какво да символизира накитът. При тази категория ювелирни изделия символиката и замисълът са водещи. Дори една семпла четирилистна детелина крие в себе си важно послание, а именно – надеждата за късмет и щастие.

Как да изберете висулка за подарък на специална жена?

Всеки иска да бъде различен от останалите, а това включва и начините, по които се избират и носят бижутата. Що се касае до висулките, те са необятно поле за експерименти. Какво да изберете – верижка с няколко дребни висящи елемента, модел с камък или с изчистен дизайн? Опциите са невероятни, но когато избираме накит за друг човек, а не за себе си, ситуацията значително се усложнява.

Болшинството златни висулки за синджир успяват винаги да застанат в светлината на прожекторите, тъй като подчертават най-деликатната и съблазнителна част от женското тяло - деколтето. Те действат като магнит: могат както да привличат, така и да отблъскват мъжките погледи.

За разлика от пръстените и обеците, където изборът в голяма степен зависи от формата, ширината и размера, висулките оставят повече място за интерпретации. Тук основният ориентир е вашият вкус и представи за естетика. Когато купувате такова бижу за подарък обаче, е много важно да се съобразите преди всичко с вкуса и стила на бъдещия му притежател.

Бижутата, носени на гърдите върху верижка, всъщност обхващат доста широк спектър от дизайни. В зависимост от своето предназначение, можем да ги разделим на няколко групи:

  • Декоративни;
  • Религиозни;
  • Защитни /Амулети;
  • Функционални.

Всяка от тези подгрупи има своя символика и негласни правила за носене. Например, декоративните ни и доста евтини златни висулки се отличават с пищност на формите и голямо разнообразие от орнаменти. От друга страна религиозните и амулетни модели се придържат към аскетичния лаконизъм и простотата на формите.

Висулката като декоративен акцент

Най-често срещаният начин за използване на висулките е в качеството им на декорация. Декоративните изделия са представени в разнообразие от форми: овал, сърце, капка, квадрат и обхватът им не се ограничава до тук. Дизайнерите постоянно измислят нови модели: необичайни геометрични фигури, фантастични абстракции от различни материали, религиозни символи и дори инструменти.

Висулките в съвременната бижутерия са представени от две противоположни тенденции: от една страна имаме лаконични в минималистичен стил, а от друга - обемни и закачливи в етно или бохо стил. По правило, златните накити се придържат към семплата, класическа стилистика. Материалът е твърде скъп, за да се разхищава в създаването на масивни абстрактни детайли.

Ако избирате подарък за младо момиче или дете, разглеждайки тази категория на нашия онлайн магазин, определено трябва да се фокусирате върху изящните малки златни висулки. Твърде крехката възраст на съвсем младите дами не позволява използването на пищна и дори крещяща декорация. В този случай формите трябва да бъдат изчистени, размерите – скромни, а декорацията – под формата на семпъл циркон или цветен емайл.

Религиозни символи – най-търсените подаръци

От древни времена висулката определя към коя социална и религиозна група принадлежи нейният притежател. Тази практика се е запазила и до днес. Медальонът с религиозен дизайн е символ на вярата, който мнозина третират като талисман. Декоративната функция на продукта остава на заден план. От първостепенно значение е духовното значение на бижуто и едва след това се обръща внимание на неговия външен вид и цена.

Всяка световна религия има свои собствени религиозни символи: кръстът - за християните, полумесецът - за мюсюлманите, звездата на Давид - за евреите. Смята се, че всички те имат мощни защитни сили срещу лоши очи, болести и нещастия. В каталога ни са застъпени основно символите на Източноправославната църква, като най-търсени в страната ни.

Ако решите да изберете някоя от нашите златни висулки, възползвайки се от достъпните им цени, препоръчваме да разгледате и колекцията ни от златни синджири, за да комбинирате бижуто и да подготвите един напълно завършен подарък. Заедно с накита ще получите сертификат за произход и качество, който гарантира чистотата на златната сплав и автентичността на камъните (там, където ги има).

При желание, голяма част от висулките могат да бъдат гравирани.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се