Златни медальони и висулки с Богородица
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни богородици

Покажи:
Ред:

Ако търсите да закупите златна Богородица под формата на изящен медальон, то вие сте попаднали на правилното място. Този раздел съдържа разнообразие от медальони и висулки с лика на Божията майка, изработени от висококачествено 14-каратово злато. Към висулката бихте могли да добавите подходящ златен синджир, така че да имате напълно готов подарък за специален човек.

Каква е ролята на Дева Мария в Православието?

Почитта към Божията майка датира от самото зараждане на Християнството. Невъзможно е да не обичаме, ценим и почитаме жената, родила Божия син без да съгреши. Както в католицизма, така и в православието и във всички останали разклонения на християнската религия, Девата има статут не само на светица, но и на закрилница на всички божи чеда.

Съществува едно изцяло погрешно схващане, според което златни Богородици се носят основно в католическия свят. В половината от случаите, максимумът, на който са способни въображението и ерудицията на потребителите, е да разглеждат едно такова бижу като класически католически амулет.

Истината е, че медальоните с лика на Дева Мария нямат нищо общо с амулетите, които са част от езическите ритуали и практики. Обичаят под формата на бижута да се носят образи на Христос, Богородица или светци е широко разпространен не само на Запад, но и в православния свят. Разликата е, че в православието тези изделия се наричат ​​икони.

В православието нагръдната икона е символ на благочестие. Тя не е задължителна за носене, за разлика от нагръдния кръст. Иконата може да се носи заедно с кръста, но не и вместо него. В православната традиция такава висулка е просто по-малко копие на икона и няма специални църковни правила или разпоредби относно нейното носене.

В католическия свят много по-често се срещат медальони с икони, осветени от авторитета на висшето духовенство или дори от самия папа. С носенето им са свързани определени молитви и ритуали. Едва ли ще сгрешим ако предположим, че болшинството хора носят златен медальон Богородица като амулет, без да са запознати с теологичното му значение. Объркването идва от вярата в магичните свойства на едно такова бижу.

В кои случаи е удачно да изберете накит от този раздел?

По традиция нагръдна икона с лика на Девата - медальон Богородица - носят жените. Случаите, в които използването на такъв златен накит е изключително уместно, е ако притежателката на бижуто носи името на Христовата майка. Можете да потърсите висулка с образа на дева Мария за имен или рожден ден на една такава щастливка.

Празниците, на които се чества паметта на божията майка са два: Въведение Богородично (На 21 ноември Българската православна църква чества Въвеждането на Св. Дева Мария в Йерусалимския храм) и Успение Богородично - празник, който Църквата отбелязва на 15 август, като края на земния живот на Майката Божия.

Медальоните с икони могат да се подаряват и на кръщене, макар при този ритуал да е задължително присъствието на кръста – символа на Християнството. Прието е на кръщелника да бъде подарено кръстче от злато или сребро, което е предварително светено в Храма. На майката на младия кръщелник обаче можете да подарите медальон-икона, като символ на майчинството и християнското семейство.

Коледа е също отличен повод да потърсите подходящ накит в колекцията ни от златни медальони с Богородица. Това е празникът, на който честваме раждането на Божия син, а какъв по-хубав повод да се почете светицата, отговорна за физическото му въплъщение на Земята? Жените, носещи името Мария, са обичайните получатели на такъв тематичен подарък, така че ако ви липсват идеи – ето едно отлично решение.

Магически свойства на златото

Струва си да обмислите внимателно вида на материала, от който ще бъде изработен медальонът с Дева Мария. Вариантите в бижутерията са два – злато и сребро, като по-голямо предпочитание по традиция се отдава на златото. Защо това е така? Според някои тълкувания, това се дължи на магическите свойства на този благороден метал.

Златото е прието за слънчев метал. То е изключително мощен елемент, за който се вярва, че привлича късмета и гарантира просперитет на своя притежател. Магическите свойства на златото засягат силните, харизматични хора, които знаят как да защитят своите интереси. Под това описание попадат представителите на земните зодии: Лъв, Телец и Овен. Те  имат всички основания да изберат златото.

Златната висулка Богородица има мощен енергиен заряд. От една страна имате подкрепата на Божията майка, а от друга – можете да използвате магичните сили на златото. Едно такова бижу ще възстанови енергийния и емоционален баланс на своя притежател и ще му помогне във вземането на правилни решения.

Златният медальон има защитна функция срещу всякакви любовни магии, а освен това противодейства на лошото настроение и нервното напрежение. Бижутата от злато елиминират нежеланите външни влияния. Те допринасят за еманципацията на личността и придобиването на пълна независимост. Златното бижу ще ви помогне да увеличите максимално своята интуиция.

Наред с магическите си свойства, този благороден метал има способността да лекува. Целебната сила на една красива златна висулка Богородица се увеличава многократно с присъствието на Девата като централен елемент на накита. Изборът на подарък от този раздел е най-лесният начин да покажете своята обич и загриженост.

Защо да закупите подаръка точно от нашия магазин?

Съществуват повече от една причини да посетите нашия онлайн магазин и конкретно този раздел за покупка на специален подарък за специален човек. Украсеният със златна Богородица медальон е повече от скъп и желан подарък, който ще ви представи в най-добра светлина на всеки личен и църковен празник.

Цените на златните ни бижута са повече от изгодни, а качеството им – превъзходно. Всеки наш медальон с Богородица е изработен от висококачествено 14-каратово злато. Ръчната изработка е най-големият плюс на ювелирните ни изделия. Те са дело на водещи бижутерии, което гарантира тяхната автентичност и качество.

За да не се налага да приемате думите ни на доверие, ние предлагаме всяко бижу заедно със задължителния сертификат за произход и качество. Този документ удостоверява чистотата на благородния метал, като потвърждава, че вида и съотношението на лигатурите в сплавта отговаря на декларираното от производителя.

Не на последно място е удобството, което ви предлагаме. Можете да закупите висококачествен златен медальон Света Богородица изцяло онлайн. Не е нужно да напускате уютния си дом или работното си място за да откриете страхотен подарък за една изключително важна жена. Посещавайте магазина ни преди всеки важен празник за хората от вашия семеен и приятелски кръг.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се