Евтини златни кръстчета на топ цена
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни кръстчета

Покажи:
Ред:

Ако сте един от специалните гости на предстоящо кръщене, много вероятно е да сте ангажирани с покупката на златен кръст за кръщелника. В такъв случай се намирате на правилното място, защото в този раздел ви предлагаме невероятен избор от превъзходни ювелирни изделия, изработени от висококачествено злато проба 585. Тук винаги можете да намерите най-подходящият подарък за възрастен или дете.

Уместно ли е да подаряваме кръстчета по други поводи, освен кръщене?

Много хора пазят в тайна духовните си вярвания, затова често не знаем дали е уместно да им подарим някакъв религиозен символ, като например кръст или икона. Съществуват и суеверия, според които такъв подарък ви обрича на раздор, болести и нещастие. Църквата е на съвсем друго мнение.

Духовниците са категорични: не бива да се притеснявате да подарите кръст на човек, за когото сте уверени, че не споделя доктрината на атеизма. Дори напротив, тези опасения според православието са акт на богохулство и знак за невежество и почит към езичеството. Негативното отношение към най-светлия символ на Христовата вяра е само по себе си грях пред Бога.

Божията сила е вложена в кръста - злите сили се страхуват от тази сила и треперят пред нея. Тази светиня е безценно богатство за всички православни хора. Получаването на кръст като подарък за вярващия е равносилно на благословия свише. С такъв подарък можем да изразим пред неговия получател не само силната си любов, но и настойничество и загриженост за неговото добруване.

Кръстът е божия благословия, затова ви призоваваме да избирате нашите златни кръстчета не само като подарък за кръщене, но при всеки повод. Златото е най-ценният благороден метал, затова кръстчетата са най-желани и обичани, когато са изработени от него. Радостта от получаването на такъв дар се удвоява, когато дизайнът му е стилен, оригинален и естетически издържан.

Как да изберем златен кръст за подарък?

Вярващите, които изповядват християнската религия, често са изправени пред още един сложен проблем: какъв да бъде дизайнът на кръста? На кое да се обърне повече внимание – на формата (стила) или на декорацията? Колко голямо да бъде бижуто? Това са все въпроси, на които ще се опитаме да отговорим, за да ви помогнем да направите правилен и информиран избор.

На първо място е важно да си отговорите на въпроса: за кого е предназначена висулката – за жена, мъж или дете? Така например, мъжките златни кръстове са с най-голям размер, поради което и цената им е най-висока. За целта е необходимо да определите бюджет, в който да се вмества подаръкът ви.

Дамските висулки са по-малки, но по правило са много по-грациозни. Често се предлагат пищно декорирани с камъни или с орнаменти, изработени от самия материал. В каталога ни ще намерите както напълно изчистени варианти, така и изделия, декорирани с циркони и цветен емайл.

Какъв да бъде кръстът – католически или православен?

Малко хора знаят, че кръстовете се делят на католически и православни. В този смисъл е желателно да изберете православно златно кръстче за кръщене, освен ако кръщавката не се извършва според католическия канон в съответния храм. Нашата страна е дом на православието, затова е изключително важно да избирате православни модели за хора от български етнос и произход.

По какво да ги различите? Дизайнът на католическите модели обикновено е скромен, те представляват обичайното разпятие, тост, на тях е изобразен разпнатия на кръста Христос. Друга особеност е, че краката на Спасителя могат да бъдат кръстосани, а главата му - спусната към гърдите, липсва ореол над главата.

Православните кръстове могат да бъдат шест или осем-лъчеви, тъй като на кръста се появяват допълнителни напречни греди. Разпятието е по-богато украсено, но самият Исус е по-малко детайлен. Над главата на Спасителя задължително има ореол, краката му са изправени, а лицето му гледа нагоре или напред.

Кръстовете съществуват и в още една вариация – декоративната. Техният дизайн не следва утвърдения канон, а е по-скоро плод на творческия замисъл на майстора бижутер. Декоративните златни кръстчета често са с по-висока цена. При тях водещото е декорацията, а украсата на златното изделие може доста да оскъпи крайния продукт, особено ако е с инкрустирани скъпоценни камъни, например рубини.

Как да изберем кръстче за кръщене?

Кръщенето е най-великото тайнство, по време на което към лоното на Църквата се присъединява още една безсмъртна душа. Това е празник за всяко християнско семейство, който изисква да подарите на младия християнин един стилен и изискан символ на християнството, изработен от злато.

Кръстът обикновено се подарява от кръстниците, но не е нарушение на канона ако бъде избран и закупен от родителите или бабите и дядовците. Единственото условие е да бъде осветен в храм, преди да бъде поднесен. Друго важно условие е изделието да бъде с добро качество и напълно безопасно за здравето, ако ще се носи от дете.

Задължително ли е да подарите златно кръстче, което е с по-висока цена спрямо изделията от други материали? От гледна точка на православната църква няма значение от какъв материал е направен кръстът. Най-често на дете се подарява златен или сребърен кръст, като причината не е в цената на продукта, а в неговата практичност и издръжливост. Благородните метали не се окисляват, не променят цвета си и са химически инертни.

Не е желателно детето да носи бижута, изработени от евтини сплави, които съдържат никел: те могат да предизвикат дразнене на кожата и да причинят алергична реакция. Когато купувате продукти с покритие, уверете се в неговата издръжливост – покритието не трябва да оцвети кожата на малкото същество.

Задължително ли е кръстът да бъде под формата на медальон?

В каталога ни ще откриете уникална колекция от евтини златни кръстчета под формата на гривна с червен конец. В много случаи, особено когато са предназначени за съвсем малки деца, те са по-приемливият вариант. Малко родители са склонни да поставят гердан на шията на съвсем малко бебе, а в същото време червеният конец е почти задължителен амулет, който се поставя на ръчичките на новородени и се носи в продължение на няколко години.

В този случай покупката на златен кръст висулка може да се окаже ненужна, тъй като гривната с червен конец ще замести неговата функция. С този избор се постигат два много търсени ефекта – детенцето ще бъде защитено от лоши очи и в същото време ще носи символа на християнството, който ще му осигури допълнителна закрила от злите сили.

Възможност да персонализирате своя подарък

Символът на Христовата вяра е сам по себе си личен подарък, но ние ви даваме възможност да го персонализирате допълнително. Това може да стане, като гравираме върху изделието символи по ваше желание – инициали, име, дата на кръщенето и т.н.  Вероятно се питате: но как е възможно да се гравира едно малко златно кръстче? Отговорът е прост – съвременните методи за гравиране ни го позволяват.

Гравирането може да се направи както върху кръстовете на амулетните гривни, така и върху всички кръстчета от бяло злато, представени в каталога ни. Услугата гравиране е с много достъпна цена, а при някои продукти, тя е напълно безплатна. Не пропускайте възможността да персонализирате подаръка си, за да оставите скъп спомен за цял живот у малкия християнин.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се