Нежни дамски златни колиета | нови и евтини модели герадни
Добре дошли в baby-bouquet.com Приятно пазаруване!

Златни колиета

Покажи:
Ред:

Много мъже подаряват на своите половинки златни колиета, като поводите са най-различни – раждане на дете, рожден ден, Свети Валентин, годишнина от сватбата и т.н. Какъвто и да е поводът да потърсите едно наистина прелестно бижу, при нас търсенето ви ще се увенчае с пълен успех. Предлагаме висококачествени златни накити на много разумна цена и придружени от сертификат.

Как да различим класните колиета?

Златните бижута са издържали теста на времето. Те не само винаги са били най-популярни, но и просто отказват да излязат от мода. Това важи с пълна сила и за колиетата от злато, които са изключително красиви, а в същото време качествени, здрави и с много дълъг живот. За разлика от среброто, златото не потъмнява и не губи топлия си слънчев блясък.

Що се касае за уникалните златни гердани, те играят важна роля при дефиниране на цялостната визия. Като стил, те се предлагат в множество варианти – от семпли ежедневни, до пищни и екстравагантни, предназначени за официални, делови и светски събития. Колието се избира лесно, когато ще се носи от човека, който го купува. Проблемът възниква, когато се избира подарък за специален човек или повод.

Колиетата често се бъркат с огърлиците, в което има известна логика, тъй като и двата вида бижута се носят около шията и имат декоративен акцент. Дизайнът на колието е доста по различен както по размери, така и по начина на разграничаване на централния елемент. Огърлиците обикновено представляват низ от декоративни елементи с еднаква или последователно редуваща се големина.

Колиетата от друга страна представляват синджир, върху който е окачена декоративна висулка. По правило, за да се отличи от класическия гердан, синджирът и висулката на колието следват еднакъв дизайн. Структурно композицията представлява един завършен ансамбъл, който се откроява и се превръща в акцент на визията или в много умело подбран допълващ аксесоар.

Относно модела имаме истинско разнообразие – от изключително нежни златни колиета до масивни модели, опасващи плътно шията, познати с наименованията „Чокър” и „Колар” – в превод от английски „удушвач” и „яка”. Разликата между дизайните чокър и колар се състои в размера на колиетата – „Яката” е по-масивно бижу, докато чокърът може да бъде фино бижу с мека или твърда структура.

Според дължината колиетата се делят на:

  • Въже (Rope): Един от най-дългите варианти на колието.Самите бижута се състоят от голям брой малки детайли, които обикновено са свързани помежду си със скъпоценни камъни;
  • Опера: По-къс вариант на колието, който пада малко под бюста. Дизайнът на това бижу представлява плетеница от няколко синджира, понякога комбинирани с камъни. Камъните в такава концепция заместват отделните звена на веригата;
  • Матине: Това е класическо нежно златно колие, в дизайна на което няма никакви декоративни добавки. Благодарение на лаконичността и простотата на бижуто, то може да се използва дори в ежедневието, като се носи по възможност винаги върху дрехите. Матинето е подходящо и за вечерни мероприятия, допълвайки отлично всеки вечерен или делови тоалет;
  • Принцеса: Семпло, изчистено от декорации бижу, най-често състоящо се от синджир, в двата края на който е окачен декоративният елемент. Това може да бъде име, фигурка или абстрактна форма, пресъздаваща подреждането на планетите в дадено зодиакално съзвездие. Дължината му е малка – покрива деколтето в централната му част.

Като дизайн, колиетата се различават според вида на украсата им. Има модели с прост и дискретен облик, както и доста ярки и пищни. Съществува и един много специален вид – символичните и тематични огърлици. Такъв е моделът ни „Мама с бебе”, който обезателно трябва да подарите на жена, която наскоро е станала майка.

На какво трябва да се базира изборът на колие за подарък?

Когато става дума за избор на специален подарък, колието от злато е неподвластен на времето и високо ценен избор. Елегантността, красотата и непреходната стойност на златото го превръщат в символ на любов, признателност и честване на въпросната личност. Въпреки това, поради наличието на различни стилове, дизайни и ценови диапазони, изборът на правилното бижу може да се окаже по-сложен, отколкото сте предполагали.

В следващите редове ще се опитаме да ви дадем полезни насоки при избора на един такъв накит, така че подаръкът ви да постигне ефекта, който сте търсили с неговото закупуване. Правилата са прости и ясни и включват:

Обмислете внимателно повода и личния стил на получателя на бижуто

Докато разглеждате великолепната ни колекция от дамски златни колиета, препоръчваме да се фокусирате върху повода и личния стил на жената, за която избирате подаръка. Поводите да потърсите по-скъп подарък от обичайно може да бъде рожден ден, годишнина от сватбата или раждането на вашето дете.

Всеки от тези поводи заслужава златен подарък, затова не се скъпете, а изберете нещо, което поне малко се доближава до качествата, които дамата на сърцето ви притежава. Задължително е обаче да се съобразите с личния ѝ стил. Обърнете внимание какви са любимите ѝ бижута и какъв е стилът ѝ на обличане – семпъл и дискретен, женствен или ярък и екстравагантен?

Познания относно чистотата на златото

Едва ли бихте искали да изпаднете в неудобна ситуация, подарявайки на специална жена евтино и нискокачествено бижу за Свети Валентин или друг специален празник. За целта е важно да изпълните две много важни условия: да купувате бижута само от регламентирани и доверени търговци и да познавате критериите за чистота на златото.

Чистотата на златото се измерва в карати, обозначени с число, последвано от съкращението "K" или "kt". Колкото по-висок е каратът, толкова по-чисто е златото. Въпреки това, по-висока чистота също означава по-мек и по-ковък метал, който може да бъде склонен към огъване или надраскване. Най-често срещаната чистота на златото е 10K, 14K и 18K, като 18K е най-високата и най-ценната.

Друг важен показател за чистотата е пробата. При златните бижута най-разпространени са сплавите проба 585. При тях количеството на чистия благороден метал в сплавта в 58,5%, а останалите метали (лигатури) имат за цел да повишат твърдостта на златото и да го направят по-устойчиво на драскотини и деформации. Наличието на сертификат за произход и качество е добър атестат за качеството на предлаганите златни колиета за жени в един магазин.

Избор на дължина на колието

Колиетата се предлагат в различни дължини и всяка дължина създава различен облик на жената, която носи такова бижу. Обичайните дължини включват чокър (35-40 см), принцеса (45 см), матине (50-60 см) и опера (70-90 см). В този случай трябва да вземете предвид размера на врата, формата на тялото и личните предпочитания на получателката на подаръка.

Ако не сте сигурни, изберете стандартна 45-сантиметрова дължина на колиетата принцеса, която обикновено подхожда на повечето жени и може лесно да се комбинира с други огърлици. Разумно е да прецените какви деколтета предпочита въпросната личност: отворени, класически или завършващи близо до врата?

Изберете стила на огърлицата

Когато избирате между златни колиета от богат каталог, ще откриете много стилове, от които да избирате. Някои популярни опции включват: Класическа верига: семпъл, универсален и вечен дизайн, който може да се носи ежедневно, както и при специални поводи.

Колиетата с висулка са друг интересен вариант. Това е верижка с прикрепена висулка, която добавя персонализиран нюанс към бижуто. Вземете предвид интересите на дамата или рождения ѝ камък, когато избирате висулката. Бар колието е още един интересен модел: с висулка във формата на хоризонтална лента. Плочката може да се персонализира с гравиране на име, инициали или значими дати.

Практични аспекти на покупката на златен подарък

Закупуването на някой от нашите нови модели златни колиета има и практичен аспект, на който трябва да се отдели нужното внимание. Един от тях е закопчалката, която осигурява надеждността на закрепване на гердана и предотвратява неговата загуба. Гривните тип верижка и колиетата са най-трудни за самостоятелно поставяне, затова и удобното боравене с механизма е важно.

Изберете модел със стабилна и лесна за използване закопчалка – механизмът може да бъде тип карабина или халка с пружинка. И двата варианта държат синджира здраво затворен, но карабината е по-лесна за използване. В случай че герданът е достатъчно дълъг, той може да се закопчава от предната страна или директно да се промушва през главата.

Освен това вземете предвид цялостното качество на колието, включително майсторството на изработката и покритието. Търсете бижута с гладки и добре полирани повърхности, здрави връзки и постоянен цвят по протежение на цялото изделие. Накитите с покритие от бяло или розово злато могат бързо да изгубят привлекателност, ако се носят и съхраняват небрежно.

Не можем да разглеждаме практичния аспект на покупката на колие без да обсъдим финансовия въпрос. За целта е задължително да определите бюджет и да се насочите към подходящия ценови сегмент. В каталога ни ще намерите доста евтини златни колиета, чиято изгодна цена се дължи на нежната им и лека структура.

Моделите с масивен и плътен синджир и големи висулки са по-скъпи, поради по-високото тегло. Не можем да пренебрегнем факта, че златото се продава на грамаж, затова според средствата, с които разполагате, трябва да се насочите към нежните и фини модели или към по-внушителни гердани, декорирани с камъни, перли или цветен емайл.

Цените на златото могат да варират в зависимост от чистотата (каратите), теглото, изработката и марката. Вземете решение за разумен бюджет, който отговаря на вашите финансови възможности и значимостта на повода. Не забравяйте, че настроението и символиката, вложени в избора на подаръка, са най-важни. Едно фино и семпло бижу може да изрази чувствата ви по-красноречиво от най-масивния дизайнерски накит.

Не забравяйте, че преди всичко златният подарък е израз на внимание и специален жест, с който изразявате своята обич, благодарност и признание към една много специална жена. Изберете нашите дамски златни колиета, чиито цени са по джоба на редовия потребител и се предлагат заедно със сертификат – гаранция за чистотата и автентичността на благородния метал.

Гравирането – начин да поднесете персонализиран подарък на любимата жена

Голяма част от нашите подаръчни продукти се предлагат с възможност за гравиране. Това важи в пълна степен за колекцията от дамски колиета – златни и сребърни. Моделите с плочка или медальон могат да бъдат гравирани по желание на купувача. От лицевата страна или на гърба можем да поставим надпис-послание или символ, който значи много за бъдещата притежателка на бижуто.

Не се отказвайте от тази рядка възможност да покажете персонално отношение към човека, за когото избирате подаръка. Гравирането е услуга, която ние в BabyBouquet предлагаме на много достъпна цена. Самата гравюра ще направи накита уникален и неповторим, карайки бъдещата си притежателка да се почувства наистина важна и значима.

Гравирането на златни колиета на ниски цени се извършва с помощта на модерна лазерна техника, която ни позволява да нанесем буква, цифри или кратък текст с максимална прецизност и естетика на шрифта. При лазерното гравиране се отнема минимална част от благородния метал, така че надписът не влияе на теглото на златното изделие. Свържете се с екипа ни, за да обсъдим възможностите за гравиране на избраното от вас бижу.

Златото – най-топлият и слънчев метал

На златото се приписват магически свойства, а официално, то е признато за благороден метал с полезни за здравето свойства. Не само е удачно, но дори е задължително да подарите някое от перфектните ни дамски колиета от злато на жена, която проявява нетърпимост към болшинството метали.

Качествените сплави не съдържат никел и олово – метали, които са доказани алергени. Колекцията ни от златни гердани за жени е селектирана много внимателно, така че в нея да не попадат нискокачествени ювелирни изделия. Работим с утвърдени производители и доставчици, чиито продукти отговарят на най-високите критерии за качество и безопасност.

За да има всеки от клиентите ни максимална сигурност, че купува един първокласен продукт, всяко златно колие, независимо от неговата цена, се доставя със задължителния по регламент сертификат за произход и качество. Препоръчваме да предоставите този документ на бъдещата притежателка на накита, защото той изпълнява и функцията на гаранция.

Защо да купувате златни бижута от нашия магазин?

Хората, които търсят за подарък златни колиета с нежен дамски дизайн, имат всички основания да се доверят на нашия онлайн магазин. Качеството на изделията ни е безапелационно, а цените – по-ниски от тези в повечето бижутерии в реалния и виртуалния свят. В същото време, ние предлагаме напълно завършени подаръчни продукти, включително гравирани, ако дизайнът го позволява.

Нашето онлайн присъствие ни прави достъпни до купувачите в цялата страна. Това е особено важно за хората, живеещи в малките и отдалечени населени места. Не е нужно да влизате в излишен преразход на време и средства, за да закупите един съвършен дамски подарък. Разделът с колиета от злато е наличен за преглед 24/7, като е налична и опция за създаване на поръчка по всяко време.

Всички златни колиета женски модел се доставят в луксозна подаръчна опаковка, готови за поднасяне. По този начин не ви се налага да мислите за нищо, щом финализирате създаването на своята поръчка.

 


 

×
×
×
×


 

×


 

×


 

×
Пиши ни
Обади се